Thursday, 30 December 2010

at last.....


i found it.....
i've been searching for it for a long time.....
i found it....
yes...i found myself back!

T , T

Sunday, 14 November 2010

T,T


Allah....
pada setiap ujian yang kau beri...iringiku dengan kekuatan
bantulah aku untuk bangun...sekurang-kurangnya untuk hari ini..
Allah....
kerana yakinku padamu...bahawa kau akan datangkanku nafas baru sebagai ganti..
kerana itulah hanya padamu aku berharap..
Allah....
Allah....
Allah....
bersungguh-sungguh aku merayu ....
tunjukkan aku jalan terbaik
Allah
Allah
T,T
T,T

p/s:women's heart are designed to mend..insyaAllah..T,T...

Thursday, 4 November 2010

make rules as it goes~


take it or leave it

in or out

live or die

i'm sure of what i want

i'll move one step up

checkmate!

for this gamble....it's little bit bloody....but i won

p/s:i don't bear the world on my shoulder...i just walk on it..=)



Tuesday, 2 November 2010

Saturday, 23 October 2010

akhirnya...


best!

dah lama x stimulate lacrimal gland nih

puas kowt....lama gak tunggu

akhirnya harini....aku balon sume .....acinar2 yang ade dalam lacrimal gland nih

x lupa pada recurrent laryngeal jugak...sebab tambah effect gempak

alang2 lacrimal part of orbicularis oculi aku ni dah aktif...baik aku bengkakkan sekali yang papebral part sekali...sedap.....

-hormonal imbalance-love sucks-exam terok-lapar-dilema-mata sakit-

ok...sudah puas merembeskan cecair melalui nasolacrimal duct

dan ibu di desa sudi mendengar aku menyalak

sekarang mau tdo...jap lg ade pbl....

bye~

love hurts


i can't live without you

-pituitary gland-

Friday, 22 October 2010

excystation


20102010

my excystation day

out from the hard rusty shell

now i'm free

flying wherever a want

thank you so much to my.....

dear housemates

dear those girls in my class

dear friends out there

and the dearest one...my family

to know even my life has breathed easier because you have lived

love you all...nomu nomu numo chuaiyo!!!

sarang he~

Monday, 18 October 2010

end of rope-tie a knot-hang on


muah muah muah...to myself..
i'm not belong to any any any organization in this world(kat alex ni la..lalalala)
so...screw you..!
i can do anything everything whatever even the world against me
i don't care
i don't care
i don't care
lu lu...gua gua...lah..!

even the knowledge of my own fallibility cannot keep me from making mistakes. only when i fall i do get up again.

so..i'm the hammer...and i tend to see everything as nails

p/s:thousands of tomorrows as gifts.never miss it.

hendak ku terbang namun tak bersayap...jadi..lompat jauh je la..sebab banyak sangat pasir=P
finally...i play the game again..yeay~



Saturday, 25 September 2010

perhatian kepada semut2 : cicak cakap terima kasih



sob3..terharu nyer....terima kasih pada semut2 yang tercinta
terasa kurang sedikit pedih epidermis aku ni..
isyh2..
x sabar nak jumpa semut2 kembali
buat masa sekarang ni..kena rehat2 dulu kat rumah..
~epidermis reconstruction~




p/s:nanti aku belajar commed kat umah...=p

Friday, 24 September 2010

kereta api


sem lepas...aku blaja macam kereta api..
terbabas sebab laju sangat..
terbaik...
kalini...
kena blaja macam kereta api lagi lah nampaknya
tapi x pe la...hanya 2 minggu ...
walaupun masih dalam tasik chini..exam dah makin merunsingkan
sekali lagi takut terbabas...laju...kenderaan membuang..
hidup untuk dicabar
dah lama x pegang pen...rasa tangan berkudis dah..(ke memang berkudis sebab kena c.p..=p)
haha..rindu gila bau formalin ...sob3
otak.jiwa.jasad
selamat berehat tok diri sendiri
lepas ni nak naik bullet train
daa...

p/s:kehilangan epidermis yang maksimum..."dia"bakar lemang bawah kulit aku..sob3

Wednesday, 18 August 2010

where the wild things are..



"life is a lion's fight

so chin up, put ur shoulders back,walk proud, strut a little....

don't lick ur own wounds

celebrate them...!

the scars you bear are the sign of a competitor

just because you didn't win doesn't mean you don't know how to roar!!"


~season 4 greys anatomy~



Thursday, 15 July 2010

Sunday, 11 July 2010

emosi itu hormon


emotion is directly propotional to hormone

apa itu emosi

"lirik"

apa itu hormon

"irama"

emosi tak stabil=hormon tak stabil

"lagu tak sedap"

hahaha...aku bertukar emosi 60 kali satu jam..satu kadar homeostasis yang pantas..
60 rasa yang berlainan dalam 1 minit
24 kali pejam mata satu hari

tapi..akal boleh mengatasi hormon...

emotion is inversely propotional to healthy mind, heart and soul

p/s:kawal emosi time exam..

Thursday, 8 July 2010

life..bring it on!


hur azmi said..

"buat penat benci orang...sebab orang tu tak dapat apa2 pon...yang sakit diri sendiri..lainlah kalau kita benci orang..orang tuh boleh terbakar...."


afiq karim said..

"kita tego je orang...kita be kind with people...even they hate us so much..who cares.."


puteri alia said..

"life is a journey lah..come on..we can just throw away those unnecessary luggage yang rasa buat berat je...and..yes...go on!!"


nadiah izzati said..

"kita hidup kena happy...pastu ade semangat...pastuh baru boleh fokus"


kawan lama said..

"erm..even hanya ada satu je kebaikan orang tuh kat kita...kenanglah dia atas sebab yang satu tuh"


akmal said..

"with pride..u'll be bright"


irna said..

"i'll be right back"


paan said..

"hehehe"


kak jah said..

"nak kata nak..tak nak kata tak nak"



whatever it is...life's tooooo short....bring it on!and do whatever you want...

-ABSOLUTELY-

Sunday, 4 July 2010

lalalala....



wanna know sumthing..?



i have no measuring tape....
but i got litmus papers in my pocket..



thank you..=)


Tuesday, 29 June 2010

nothing, just...

ni dah lamo dah pon...sajo nak buek2 ingat balik..
waktu tu aku poi join akak sc den yang cun melecun gi round2 kat wad omak2 bersalin..

kiranya aku ni antara yang terlambat la pi tengok orang beranak nih..
kawan2 aku yang lain dah pi tengok time 1st year dulu..
satu pengalaman yang best ar...
mak aku cakap...beranak kan aku bukan main sakit lagi...
x silap aku,dulu waktu aku nak kuar dari perot mak aku...pale aku kena tarik pakai forcep..
haha...bukan main susah lagi nak kuar...
effect tarikan oleh forcep kekal di pale otak aku terkesan sampai skang ni..
patut ar aku camni...=)
skang ni,giliran aku lak pi tengok pale baby2 ditarik2...macam aku kena dulu...

ni fresh dari ladang...tdo je keje...kalau la leh join skali...tapi,yang aku jeles ar,lahir2 dah ade rambot..aku lama gak dulu membotak..nasib ar orang x ingat aku baby boy...haiss..
time ni aku bajet baik je la...kalau adik aku sendiri,aku dah lama buat harta sendiri..(dibaling2,diputar2,dihentam...dan sewaktu dengannya)
nasib baik ni anak orang...so kena ar control..


selonggok serasi sejiwa
sweet nyerr....agak2 dulu la kan...sape lah sebelah aku ek?
memang malang ar nasib dak tuh...mesti penah rasa penumbuk sulong aku kan...!

in tengah balut2 baby tuh...tangan dia cam ade magic ar...baby2 yang memekak terus senyap bila dia sentuh...wah,mahal2...
aku lak...pi je kat baby tuh...baby tuh cam buat muka x puas hati ngan aku...
lu pehal?!=p...haha

owh...x lupa pada mokmok yang turut hadir dalam sesi meneran...dia ar paling excited..
x pe2...aku yakin dia mesti NEXT...
-amin-
erm...hur,nanti baby ko aku sambut ek...terbaik la weyh...
kiranya nanti baby ko mesti tengok muka aku dulu...hahaha...
pastu inherit *********** aku..
nasib ko lah hur..

lepas 6 jam diri jer...aku rasa nak balik ar..
biochem x baca lagi...harap2 tahun depan...dapat tengok unit lain lak..
akhir kata...aku suka bau hospital..hehe

.:doctors of 2014:.

Monday, 28 June 2010

.:colour:.


?
there's view, where i can see people are giving birth to rainbow.
wonderful and......speechless
red, orange, yellow, green, blue, indigo, purple..
those colours can speak, listen and sing
can i have one of them?
may i?
as i walked..and stumbled in front of my dreamy mirror..
ouch...i have none....!
but
perhaps..i don't ever need them
in me.
yes!
no doubt..
ahaa...because i just put them in a box
there're more than billions
multi colours..
i wish i can always open that box..
not just when the moon is blue

?

p/s:i saw it once today..=)


Friday, 4 June 2010

commitment..


study...hobbies...cooking...sleeping...friendship...marriage...career..
need a
spark plug..


In life, many thoughts are born in the course of a moment, an hour, a day.

Some are dreams, some visions. Often, we are unable to distinguish between them. To some, they are the same, however, not all dreams are visions. Much energy is lost in fanciful dreams that never bear fruit. But visions are messages from the Great Spirit, each for a different purpose in life. Consequently, one person's vision may not be that of another.

To have a vision, one must be prepared to receive it, and when it comes, to accept it. Thus when these inner urges become reality, only then can visions be fulfilled. The spiritual side of life knows everyone's heart and who to trust. How could a vision ever be given to someone to harbor if that person could not be trusted to carry it out.

The message is simple: commitment precedes vision.



Sunday, 30 May 2010

K.A.M.I


tongah hari...tongah paneh..


sibuk...sibuk..sibuk..
tak menghalang untuk keluar melepak...
skali skalo
berjomo di tongah hari..
sampai muko itam nak mampuih
biar garing kulit
tapi
dapek molopehkan sosak di palo dan dado..
esok luso kono poi kuliah...
sibuk balik..

lain kali kito berjomo lagi..
biar orang mosir pandang kita tak somonggah
aiii...peduli apo den..

p/s:epi belated bezday mas..dah bosar dah kau ghuponyo...

Friday, 28 May 2010

if it's too late..

don't ever take anybody for granted..
because you'll never know when you might lose them..
and...
you might never get the chance to tell them how you're really feel..
just...
appreciate those around you..

p/s:selagi jantung masih berdarah panas..


salam hijrah..


selamat pindah rumah untuk hur ngan in..
maaf sangat sebab aku x membantu apa2 pun...apa punya kawan la aku ni kan...
apa2 pon...lepas , masuk umah baru....harap2 dapatlah teruskan hidup baru ye...
jangan pandang apa yang dah sudah...
make a new step k..

haha...x tau nak cakap apa dah...but,harap berbahagia la ye kamu berdua..

-farhanah-

Thursday, 27 May 2010

make it real..make it mine..


I've got to fight for EVERY dream
because who's to know which one i let go
Would have made i complete..

so....

just the do the best...and put the rest on Him..

p/s:i shouldn't give up..!!

Sunday, 16 May 2010

blind~


you love me because you need me...

but it ain't

you need me because you love me..

i'm no more a part of your story..

perhaps...actually from the very beginning...

i ain't in your story..

haha...obvioulsy i'm blind....

pretty blind by the beauty of your reassuring words..

yet i was foolish..

because your lies are the greatest art ever..

until i forget...that i ever live in this wonderful galaxy...

i WAS blind...

it just....haha....no more..and..enough...!

thank you...dearie

Friday, 14 May 2010

it's raining~

it's raining out there..

but it will never wash away my dreams..

and ain't the reason for me to stop running..

even the road is damn slippery......

and if i fall down...

a can get up by myself...

standing up proudly again...

even it's raining...

even still...

always...

Wednesday, 12 May 2010

kau pasti?


kau pasti kau bijak mengatasiku?
kau pasti kau tahu apa yang aku fikirkan?
kau pasti kau kenal siapa aku?
kau pasti yang aku masih...?
kau pasti kau dapat melangkah bayangku?
kau pasti kau mampu melompat untuk menggapai bintang dan beri padaku?
kau pasti kau dapat meyakinkan aku yang aku pernah hidup?
kau pasti???
jika tidak..
biarkan aku sendiri..
dan pergilah cari kepastian itu...

Sunday, 9 May 2010

owh....is it summer??


musim panas yang makin menjentik apneustic centre..
apakah cuaca yang hot atau memang aku yang hot??
.......

di sini terdapat sedikit perkongsian...di mana kita dapat mengCOOLkan diri pada musim2 panas nih....

  1. pakai cool fever...kalau x de cooling pad pon terbaik gak..
  2. bawa bekalan air dalam tong drum...takut dehydration yang melampui batas..
  3. jaga dan tundukkan pandangan...sebab tachycardia leh augment body temperature..
  4. elakkan duduk wing tengah...takut CO2 narcosis...
  5. buka peti ais....bukaaak jer n biarkan...sampai meletop..
  6. elakkan berhampiran dengan insan2 yang hot...
  7. datang awal ke kelas...
  8. elakkan pakai kemeja hitam...hehe
  9. fokus waktu cikgu ajar
  10. senyum2 selalu..
try kesemua petua....pasti rasa cam tgh winter.....

daaaaaaaaaaaaa~

Saturday, 8 May 2010

take 5~

erm...jamuan section 3.....memang bagi mata aku bengkak satu hari...
tahap kengantukan yang melampui batas memang hampir memutuskan apneustic center aku
tapi...
hahahaha.....lepas malam tu....
memang aku euphoria x henti2 lah...
paan je tahu nape...hahaha
haih fana.....pelik2 je la kau nih...hukhuk
...
dah2...tukar citer...........tetttttttttttttttttttt

..................................................................
ok...this is malam tuu.....huhu...lawak2...
sorang control......ade yang buat muka sayu...ade yang senyum2 kambing...paan tengah excited...padi lak hilang..ade yang tengah sembelit..ade yang tengah pandang bintang...erk..kak jah wat apa tuu???...ade gak yang usap2 janggut....tengah berfikir kot...haih....ade2 jelah..

ni ar grup B...tapi padi hilang sat...kena makan tikus..
ahli2 nujum grup B...

acap the poyo
anas the kacak
aku yang......erm...sapelah aku...
kak jah yang x leh bla...
paan yang emo..
padi yang hilang...HAHAHAHAHA..tot yang sweeettt...
akhtar yang........no komen..(rumit untuk diterjemahkan)..haha
fakhi the ayah
and last not least.....
afiq yang comel...
............................................................

dan yang ni lak......too sweet to handle...

lol...i like....huk3


oklah...yang OREN tu padi...menyala-nyala...
btw...agak2...sape ek duta colgate...??
renung2kan dan selamat beramal..





Thursday, 6 May 2010

road not taken


-road not taken-

I shall be telling this with a sigh
two roads diverged in a wood,
I took the one less traveled by,
And that has made all the difference.

let me chase upon my own shadow,
then yours....

-to fly higher...need great resistance-



Sunday, 2 May 2010

my time will come...


Dictionary is the only place that success comes before work. Hard work is the price we must pay for success. I think you can accomplish anything if you're willing to pay the price.



- i dare to struggle...i dare to win-

insyaAllah

yosh!


dear farhanah...

fana...dah cukup pandai ke nak tido2 je keje?
dah cukup pandai ke...??
kau tahu tak...satu hari nanti...insyaAllah kau nak potong2 manusia hidup..
kalau derang mati...salahkan sape??mestilah salahkan kau sebab tak belajar sungguh2 sekarang nih!!
fana...kau rasa kau hebat sangat ke nak main2 hah??
stop talking nonsense laa
be professional sikit dear..
fana...kenapa benda2 remeh dan bodoh tarik kau jatuh..
padahal kau ada strength yang Allah bagi untuk kau teruskan impian kau..
you have no reason to not to be happy pon..

come on dear!!!
bangun balik...kejar apa yang dah kau tinggalkan!!
you can do it...always can do it!
biar orang nak cakap apa pon....kau tahu siapa diri kau..dan hanya kau yang tahu dimana kelebihan kau...kenapa x nak percaya diri sendiri???
faith !!!you have faith fana!!!so,go on!!

fana...sudah lah...jangan pandang belakang dah....cuba capai target kau yang terbaru nih...cuba yang terbaik fana!!kalau kau usaha lebih sikit...doa pada Allah...aku tahu kau boleh buat fana...
kalau tak de rezeki..its ok...Allah tahu apa yang Dia bagi..
percayalah..

fana...lastly...do what you think necessary untuk kau..jangan pandang orang lain ok?
you and yourself.....focus!!!until the virtue!
fana...aku ade sentiasa untuk support kau...sentiasa ade bersama kau....
sebab aku dan kau adalah sama..kalinih aku nak nasihatkan kau pulak...sebab selama nih aku asyik nasihatkan orang lain...lupa nak nasihatkan kau...huhu..sorry yer..jangan merajuk pulak..kalinih aku nak bela kau lak...jaga betul2 kau...

selamat berjaya wahai insan bernama FARHANAH MOHAMAD..

-amin-

~your soul~

Friday, 30 April 2010

you don't know~



women

are not all about chocolate

women

are not all about roses

women

are not all about materials

women

are not all about money

i bet you never know about women

you'll never know

you just

know how to put the blame on us

you just

demand to be cared but you never care

you just

think about your world..instead of sharing with us

you just

..................................................

i know you have a book.....

but dear...it's empty..


Tuesday, 20 April 2010

lost~


kunci sudah hilang...

mana ia pergi??
datang la balik....macam mana saya nak masuk rumah??
kuncinya dah hilang...
sob sob sob..

like the pyramid~


Stones, heavy like the love you've shown
Solid as the ground we've known
And I just wanna carry on
We took it from the bottom up
And even in a desert storm
Sturdy as a rock we hold
Wishing every moment froze
Now I just wanna let you know
Earthquakes can't shake us
Cyclones can't break us
Hurricanes can't take away our love

Pyramid, we built this on a solid rock
It feels just like it's heaven's touch
Together at the top , like a pyramid
And even when the wind is blowing
We'll never fall just keep on going
Forever we will stay, like a pyramid

Cold, never ever when you're close
We will never let it fold
A story that was never told
Something like a mystery
And every step we took we've grown
Look how fast the time has flown
A journey to a place unknown
We're going down in history

p/s:tarik balik aku naik ke sana.....jangan biarkan aku jatuh lagi...

Wednesday, 14 April 2010

Sunday, 11 April 2010

i'm yours..


if you could give me the rare flower reasons

then..i'm yours..

if you could make my heart young again

then..i'm yours..

if you could wipe away my years and tears

then..i'm yours

if you could change the world into a new galaxy

then..i'm yours

if you could make the angels surrender under the moonlight

then..i'm yours

if you could make the fire freezes

then i'm..yours

and

if you are made for me

then i'm..yours..

p/s:haha..demanding gila..kalah syarat2 PGL..dah2..sambung study para...hehe


Saturday, 10 April 2010

farhan-ah..


ada apa denganmu..

kenapa FARHAN ada dalam mediastinum saya..

sebab dia emo...hahaha..makin emo makin comel

sebab dia mushrif saya...pergi dan balik u...sama2 naik tram..hehe

sebab nama dia sama maksud dengan nama saya..

sebab saya tahu apa dalam renungannya..

sebab saya tahu apa dalam fikiranya..

sebab saya tahu apa yang buat dia tersenyum

sebab saya tahu ....dia strong

sebab nama dia mula dengan huruf F

sebab saya farhanah dan dia farhan

sebab tiada sebab untuk saya tidak fall dengannya..

dan

sebab dia tahu bagaimana untuk buat saya tersenyum

hahahahahahhahahahahahhahahahaha


p/s:jom emo sama2...

lalala~


Thursday, 8 April 2010

terbang.melayang.jauh


rasanya...dah tiba masanya untuk terbang...
dah lama saya bersayap
tapi takut untuk terbang..

angkasa sentiasa tunggu saya
tapi saya takut...
selebar mana sayap saya
saya tidak yakin

tapi..rasanya
dah tiba masanya untuk saya benar2 terbang
walau saya jatuh
saya tahu ada bumi akan menyambut
kemudian saya akan terbang kembali
terbang .....melayang.....
bersama sayap yang saya sulam
selama saya pertama kali jejak bumi

terbang

terbang

terbang

dan saya tak takut lagi untuk menerjah realiti
dan saya akan terus terbang ke situ
sambil membawa imaginasi bersama

p/s:i'll fly.....

Wednesday, 7 April 2010

taman larangan~


aku

duniaku

imaginasiku


p/s:do not enter.....permission denied...sila sediakan dokumen perjalanan yang sah..

~peace~


Monday, 5 April 2010

why God creates the earth......spherical...


because.....


so that..

what you did....

you'll get back....!

p/s:so..look before you leap...life isn't that simple game to play...

watch out!!

Sunday, 4 April 2010

apakah ?

setiap saat...

suhu rasa berubah2..

panas

sejuk

panas

sejuk

apakah?

....................................................................


pain~


p/s:happy birthday strength...!

Friday, 2 April 2010

do i have brain?


waaaaa!!!pretty little brain...

i wish i can have one like this....

gosh!where's my brain??

or i do have brain...but useless...

brain...brain....brain...

i need brain...a good brain...

p/s:brain rehab...don't interfere...will lead to hypertempericemia..

just go...


do not paralyze me...



i miss my own smile...

just go away...

i'm tired of sighing almost with my every breath

just go away ...

out from my entire life...even in my next life...

p/s:again oxymora??lol...or i really mean it...??


Thursday, 1 April 2010

aprila~

Bila April tiba
Hati mula berkata
Setahun lamanya
Perkenalan kita
Ku tanya padamu
Kapankah hatimu
Akan ku miliki
Selama abadi

Di April yang itu
Kau katakan padaku
Sabarlah menanti
Takkan lama lagi
Kau senyum bermakna
Padaku kau pinta
Berikanlah oh waktu
Kenalilah dirimu

Bila bila April
Aku menantimu, aku menantimu
Dan bila April, bila April
Dapatku pastikan, cintaku ini
Dan bila, bila April
Bibirku pasti akan bertanya
Kapankah kau milik ku..


p/s:azam baru april ni??haaaa....tau dah...

Wednesday, 31 March 2010

astaghfirullah~

ya Allah....i need much stronger strength for today..
ya Allah......
if i'm wrong...forgive me...show me a shine that i can follow...even its hurt,
its ok because i know...You are always there beside me..
ya Allah...bring me to a better life...where when i step there..i can always smile like before..
ya Allah...i'm begging You for mercy...
desperately....
open a way for me to handle these things....
wisely..
make me realize...that i'm a woman...not anymore a girl...
i wish that i could throw away this fire out my mind..out of my soul..
ya Allah....may i be the one that You love...
may i??
ya Allah.....please lead me to the right...
give me a sincere soul
give me a firm heart
give me a clear mind
and i don't want to look back anymore...
ya Allah......
ya Allah......
ya Allah......

Tuesday, 23 March 2010

to anonymous~







"How wrong is it for a heart to be jealous over the mind when the mind always wins and the heart is left flat-line in the sight of love."

~sigh~

beyond my powerful ego....

i'm still the God's greatest creation

still have love within my self...even its just small like an ant

i still have it..

p/s:i love you~

.......





Life's challenges

are not supposed to paralyze me...

they're supposed to help me to discover who am i.

i won't quit...!

Monday, 22 March 2010

dear mediastinum~



what i feel rite now??





angry?

happy?

sad?

excited?

hateness?

proud?

like?

love?

let the heart shares those secrets only with dear mediastinum

only to mediastinum

sssshhhhhhh....

dear mediastinum....what you hear....swear to the heart you ll keep it as golden secret...

even the brain shouldnt know these

because he need to do a lot of things...

~please~

Sunday, 21 March 2010

bila~

bila manusia sudah pandai menghargai alam

apa maksudnya?

*****************************
bila hujan yang turun dikatanya bintang yang gugur

apa ertinya?

****************************
bila nadi itu kedengaran seperti alunan ombak

apa ceritanya

****************************
bila persoalan tanpa jawapan

biarkan...

ia akan pergi bersama bulan

*******

Saturday, 20 March 2010

bukan hari ini....

bukan hari ini.....

bukan juga esok...

sampai bila bila pun.....

masih tak pasti...

maaf...jangan paksaku

aku memang tak pasti

kosong......tenang......melayang...

itu jiwaku

jangan curi !

jangan paksa aku ....sebab bukan hari ini

bukan juga esok..

walaupun semalam aku hampir pasti

hari ini... kembali ragu ragu

maaf...jangan paksa....

bukan hari ini...

aku mahu pergi.....

terbang...

melayang...

tenang...

jangan ganggu..

sunyi

terdiam

mata terpejam

titisan dingin

aku tenang....terbang...melayang..

~maaf~

selain jalan tar~

setelah kekeliruan yang melampui batas
saya di sini ingin menyelamatkan rakan2 saya dari terus diselubungi kekeliruan
sila bezakan jalan2 ini...terutamanya jalan sperti jalan TAR...
besar bezanya jalan tar dengan jalan TAR ye...dimana...perbezaan diukur dari segi warna jalan itu...size jalan itu...dan kesinambungan peribadi jalan itu...erk..

kini saya telah membentangkan jenis2 jalan yang terdapat di msia..
jalan2 yang dimana omak sumo abeh kan bogheh kek situ...
jalan2 yang dikenal pasti adalah....................




jalan tar(sila letak huruf kecik.....)




JALAN TUNKU ABDUL RAHMAN(jalan TAR)






JALAN CHOW KIT



JALAN PUDU(orang arab sebot jalan budu)



JALAN MAHARAJALELA



JALAN JALAN CARI MAKAN(yang ni jalan paling sesak yang penah aku jumpa...sila dengar radio untuk laporan kesesakkan lalu lintas yang terkini..aku cadangkan ikot jalan kaki)


p/s:erm.....jalan2 di atas perlulah di amati kerana terlalu penting ya....inginkan penampilan tudong seperti nad??....sila la ke jalan TAR....inginkan beg ciplak Guess....sila ambil jalan COKET....ingin balik alor setaq....sila singgah ke jalan PUDU....dan jika mahu perot ala2 santa klos...sila ikot jalan2 CARI MAKAN....huh....tragis!!!

kini...sebarang kekeliruan telah terungkai.....
jangan tinggal solat walaupon sedang di jalan2 ini...jangan risau...masjid ada ar!!
jaga dompet anda.....karang kalau hilang tak leh balik....
kat sini...sape rabon pakai spek....(sebab dia......, aku je tau...huh sadis!)

~selamat jalan romeo..erk...~

Thursday, 18 March 2010

a beautiful world i share with.....you~

define hot~


RANDOMIZED CONTROL TRIAL

4 orang gadis diterjah!!!


soalan panas yang ditujukan ialah...


DEFINE HOT!

dan inilah jawapan2 mereka......(mereka ada senaraikan ciri2 tersebut,namun saya rumuskan dalam bentuk bergambar)


NADIAH IZZATI SURIALI




IEZZATY MOHD SHAH




AREQA ARSOF




HUR AZMI




P/S:maaf kepada in,dibab ,dan anis....jawapan2 kamu sekalian tidak dipaparkan kerana unsur2 tragis yang keterlaluan....sorry nad,aku x jumpa gambar sebenar dia....tapi aku jumpa gambar yang ala ala serupa gak....ok kan??

erm....taste sape memang betol2 hot??

tepok atok tanya nenek......

~salam~

saya lihat dia~


saya lihat dia

~senyum~


saya lihat dia

bersama wanita itu

~sesuai~


saya lihat dia

~tekun~


saya lihat dia

~dia masih di situ~


saya lihat dia

~tanpa sebab~


saya lihat dia

~saya tak tahu apa saya rasa~


saya lihat dia

~dan masih akan menoleh kearahnya~


saya lihat dia

~tiada siapa tahu siapa dia~


saya lihat dia

~semoga satu hari saya tidak mahu melihatnya lagi~


saya lihat dia

~ jauh~


saya lihat dia

~tak mengapa~


saya lihat dia

~ya Allah,berikan aku kekuatan~



p/s:tanpa sedar.....aku selalu lihat dia...

Wednesday, 17 March 2010

puteri gunung daik bercabang tiga~

penggambaran movie aku yang terbaru(akulah producernya)..
iaitu puteri gunung daik bercabang tiga,dijangka akan bermula start bulan april ini ye..
dimana set lokasi akan dijalankan di puncak gunung tahan...
setelah survey yang telah dijalankan dengan rasminya...kini saya selaku big boss filem ni ingin memilih pemegang trophy artis bukan cina terbaik 2010 iaitu datin Areqa dimana beliau telah menjatuhkan era kegemilangan datin Tiara Jacquelina dalam aksi beliau dalam filem spa Q baru2 ini,dimana Datin Areqa bersama gandingan hebat iaitu pemilik anugerah penyanyi lelaki bukan iban terbaik iaitu...........................(individu dirahsiakan kerana unsur2 keganasan disini)..

kini saya ingin berkongsi dengan para peminat sekalian tentang skrip terbaru untuk filem ini...

HANG TUAH speaks:
Setapak melangkah
Dua langkah ingatan kanda pada dinda
sambil melangkah ke arah tuan puteri

AREQA speaks:
Adinda bersumpah
Jikalau kekanda tidak kembali
Adinda akan menyusul kekanda
Meminjak pada tanah yang sama
Bernafas pada udara yang sama
lampu samar2...angin sepoi2 bahasa...tudung ariani tuan puteri berterbangan...

HANG TUAH speaks:
Layar berbelok-belok
Sauh dibungkar di tempat tenang
Yang tinggal hati tak elok
Yang pergi hati tak senang
Bila sampai waktu
Kita akan bersama

AREQA sings:
cinta datang
tanpa diundang
seumur masa tercipta
areqa muncul keluar dari air terjun...hang tuah melatah2 terkejut...air terpecik2 terkena kamera shooting...effect amat dramatic

HANG TUAH:
dia datang bagai sakti
bagai menyaksi mekar
kembang pagi oh...

AREQA:
cinta datang
Dengan senyuman
panasnya membakar mentari

HANG TUAH DAN AREQA:
wajahnya yang tergambar
tak akan terpudar
dari hati insan yang fana ini
fana ini....
mereka berdua tersipu2 malu...air terjun makin deras...jurumekap panic sebentar..
HANG TUAH:
tak mungkin mentari
akan terus sembunyi

HANG TUAH:
tiada sempadan
tak bisa ku lewati

waktu ni tengkolok hang tuah tersangkot kat celah pokok mangga..nasib baik ada pelakon simpanan nak ganti...hang lekiu muncul dicelah semak.......GELIMAT MAT MAT......tuan puteri sebak

HANG LEKIU:
cinta ini hakikatnya
aku serah
kan jiwa dan ragaku
menanti mu walau sengsara
jika ini ketentuannya

cinta ini hakikatnya
aku serah
kan jiwa dan raga
jika ini ketentuannya
kau kan....... jadi milik ku
jua....
say it once lovely...erk..
penonton terdiam sebak

lampu samar2

tirai dilabuhkan

~tamat~
selasai sudah skrip part 1.namun pemilihan calon untuk watak hang tuah dan hang lekiu masih dalam dilema.karakter yang perlu ada bagi watak2 tersebut ialah
tampan
menawan
tragis
puitis
berjanggut
tinggi dalam 180 cm
berkarisma
pelajar jurusan seni ukiran
caring..penyayang..erk..tersyasyol..(yang ni calon2 somi aku)


p/s:areqa jangan lewat esok ye...kalau x saya terpaksa amek mira gantikan awak...
harap maklum


kau ibarat jantungku~


VENTRICLE


the gap which lies between the vestibular fold and the vocal fold...in other word we called it sinus of the larynx
(page 193)

ATRIUM

small space from continuation of alveolar duct in which alveoli open
(page 68)

MAIN PACEMAKER

phosphofructokinase-1(regulatory enzyme in glycolysis)
(page 20)

p/s:satu nama.......dua blok berbeza.....subhanallah~

Tuesday, 16 March 2010

katakanlah bumi itu binasa.....

jika langit itu rebah menimpa dunia

nescaya permata itu masih terselindung rapi di dalam bumi

cuba lihat keadaan bumi itu

hancur....lebur....

dan cuba lihat permata itu

masih bersinar lebih dari bintang kayangan

sebab bumi tahu.....mengapa sang permata perlu dipelihara

agar jangan turut ditimpa langit

...........................................................................................

lalu sang biru berkata kepada bumi,

mengapa kau biarkan dirimu binasa demi sinar sebutir permata

bumi terdiam

sang laut menghempas ombaknya pada bumi

satu tamparan hebat

bumi masih terdiam

kerana sang bumi tahu....sang laut biru melihat matahari yang sama dengannya

namun....pada ufuk yang berbeza

bumi terdiam lagi

dan bumi akan terus terdiam

kerana baginya rahsia alam milik tuhan

bukan untuk diungkapkan

sehingga satu masa nanti....permata yang dilindung bumi itu sendiri

yang akan merungkai segala persoalan sang laut itu...

pabila sang laut tahu segalanya....

pasti dari dahulu lagi sang laut akan menjadi sungai....

dan langit menjadi awan

~tamat~




se-nyum~


erm..semenjak dari zaman mr pramit..erk..salah2...(tu jenama tudong)....mr pritam,aku ada masalah kalau bab2 nak kena senyum depan rakyat nih...
erm,bukan saja depan rakyat dan depan hamba2 sekalian,dalam singgahsana aku pon aku x gheti nak senyom2 nih..sebab aku x mau jadi sedara ngan kerang...

dulu,aku skola terendak...manyak monyet maaa...!!
suka senyom2 ngan aku...hodoh sunggoh,bila aku senyom,aku rasa cam monyet lak..
sob sob sob..

ramai je suwoh aku senyom...lagi2 bila mencemar duli dengan rakyat
hhmm...maaf la,x kan aku nak senyom kalau aku x pakai cermin mata
karang,x pasal2 aku senyom kat orang ntah ape ke...
x ke mampos..
kalau tersenyom ngan makhlok tak bernyawa...x pe gak..
tetibak esok ada datang minang....sape susah??kau gak susah sebab yang datang tu balak kau....
..............................................

hhmm...kalau aku senyom,orang mesti tanya
ade pape ke??
adeyh....x leh lak aku senyom....karang aku nanges depan korang...
x pasal2 korang lari lintang peng...erk...pukang...

aku ni....macam la hidop lama lagi...
amalan pon x cukop2 lagi
hhmm...so,aku nak la wat sedekah paling mudah nih
alang2 menyahot seruan...erk...cabaran paan
dia kata...cuba try senyom ngan masyarakat
erk...
senyom...benda yang paling aku x ska buat...kalau aku penah senyom pon...aku dah lupa bila kali terakhirnya...
sob sob sobri...erk

x pe la....aku try ea...kalau korang mati keraconan tengok aku senyom...
aku minta maap zaher baten

yang penting....aku senyom je la senanye....(tp dalam hati)
erk...adelak camtu kan....hukhuk

penonton terdiam

lampu samar2

tirai dilabuhkan

-tamat-

p/s:senyom sokmo.....macam......sape ea?dah lupa....lagi satu la....pasal sobri aku x nak komen...so jangan tertanya2....yang penting....

~tiada dugaan yang lebih besar daripada yang paling besar2 belaka~

Monday, 15 March 2010

a walk to remember~


walk infront of me..
even i couldn't see the sun

walk beside me...
and catch those falling stars together

walk behind me...
then i can learn how to miss you





Sunday, 14 March 2010

who is Mr Future?


I never think of the future. It comes soon enough.

albert einstein

The future is something which everyone reaches at the rate of sixty minutes an hour, whatever he does, whoever he is.

C.S Lewis

i can't judge my tomorrow...because i'm not God..but the only thing that i can see,is my today...a lot af thing to do......

Farhanah

Saturday, 13 March 2010

rhyme of life~

mostly people with their new aims...new lessons..
especially for this new challenging semester..
but..scoring for my academic..its my second aim..
i have my own golden prime aim unlike others
i'm not the miss intelligent or perhaps genius,
but i can say that academic is not such a biggy for me..
because i believe that it is such an OBJECTIVES..
people can earn it or get it may be from the books...encyclopedia or else...
it just depends on USAHA,DOA DAN TAWAKAL

but when i'm dealing with something SUBJECTIVES...
i failed..
most of the time...i couldn't survive
yes!...this is LIFE!
not in the book...
not in the lecture notes...

yes...i realized that...the things that we can learn about life is FROM our
OWN MISTAKES
OWN EXPERIENCE
OWN TRAGEDY
OWN TEARS

yes...i'm with them at that night..
not studying~
but i got something from that slept over

~SECRET~

her mum said that...sometimes we should keep a secret by our own
even with our mums
ermm...agreed!it is about...ermm...we have SOMETHING inside..
just ourselves and Allah..
it is hard to explain..but i think girls would understand...
yeah...secret...not every matters in the world we should share..
wallahualam..

~FRIENDS~

in friendship especially,a good friend would easily feel his or her friend's feeling or i mean probs even just looking into her friend's eye..
i'm lucky for having such friends in my life..or i rather call them my soulmates
being a girl is not easy pathway of life...
we should experience suffers than we can get stronger..
girl's tears is not about weakness
but it indicates our strength...
a good friend can't be called a good friend without tests....
trust me..

~LOVING SOMEONE~

love and hurt come in a package
that's not that much to comment on...
but when we love someone...be prepared to get hurt
and everytime we get hurt, that is the HALLMARK...of how deep is our love is..

~TEMPER~

this is my myself especially...
i must cool down my temper..
she said,everytime we get angry with something or whatever,
just pretend to be patient...by pretending,we are actually already be patient..
i know God will help me if i help myself first
yes... easy cool....


in my life...i want both....CAREER AND HAPPINESS
(of course kebahagiaan dunia akhirat..)


~BALANCE~

yup,"i want to score that..score this" BUT, i won't left other things....
to create a smile...u need
STUDY
LIFE
STUDY
LIFE
STUDY
LIFE
(aku x kesah la orang nak cakap apa..but future is not just about career....
hhmm..i guess everybody understand la..so..i have my own aim)


p/s:thanks guys....i learnt my lesson...(grammar hancos!)hehehe..
btw,lepas ni..kalau ada probs,x yah dah nak tension2...sebab
ALLAH KAN ADA!

Friday, 12 March 2010

apa ni!!


harini rasa hilang something
something yang precious sangat2 dalam hidup aku
kehilangan tu sebab kesalahan aku sendiri,i guess..
tapi..apa yang hilang tu...dan apa yang aku salah
aku still x tahu....waaaa...rasa nak nanges je!!

theory accepted~


~theory accepted~

gravity buat orang jatuh
tapi bukan jatuh cinta

p/s:katanya IRNA...jatuh cinta tidak perlukan alasan...katanya SAYA...saya tak kan jatuh cinta walaupun ada alasan...hehehehe...kata kamu??


dah dah dah.....aku nak sambung hapal anat jap...pastu nak membuta...daa~




Thursday, 11 March 2010

meow dibab meow~



oit diba...ni bani kau tengah wat album
sedap lak aku dengar
baca anat terus masok pale aku
setiap kali dia "meow".....satu lobe of lung aku hafal..
direct masok otak...
kau try ar dengar time kau study
pasti skore....

~selamat study dibab~

p/s:credit to Nad..

Wednesday, 10 March 2010

i knew i loved you~

"Maybe it's intuition
But some things you just don't question

Like in your eyes
I see my future in an instant
And there it goes
I think I've found
my best friend
I know that it might sound more than a little crazy

But I believe
I knew I loved you before I met you
I think I dreamed you into life
I knew I loved you before I met you
I have been waiting all my life"




p/s: haha...sorry la savage garden...curi ur lyric...but i love it so much la..hhhmmm this song dah lama dah suka..long2 time ago..waktu zaman2 skolah dulu..sekarang start dengar balik rasa best pulak...but actually nak dedicate this song to people whom my heart can't give up...hehehe...apa2 jadi..we're still friend k...even condition changed...even i'm not the same person u knew yesterday...even dah jarang jumpa...i'll remember our promises....

~insyaAllah~

Allahyarham Dr.Farid el Gebaly~

its a shocking news!
but...Allah loves him more......
by the way...thank you so much for the great knowledge of embryology...
i'll keep in mind forever

~al Fatihah~

Tuesday, 9 March 2010

kerana kau bernama A......~

kali pertama bertemu A..aku terpana
terpesona dengannya..
kadang2 aku berfikir sejenak..
mengapa semenjak aku dilahirkan..aku tidak mengenalinya.
hatiku tenang bila A bersamaku..
namun..jarak dan waktu yang memisahkan kami
setiap kali aku merinduinya
aku akan ke sana...
tempat A ku temui kali pertama

detik2 waktu bersama tak dapatku lupakan
mataku terpejam pabila A dihadapanku...menahan sebak dan terharu
sentiasa membuatku tersenyum pabila A disampingku

terima kasih pada kawan2ku yang telah membawaku kepada A
sesungguhnya A tak dapatku lupakan walau sesaat

kuliah telah bermula
namun jangan khuatir...bulan depan kita bertemu lagi
~insyaAllah~

p/s: A is Atyab...dapatkan di pasaran...!!!

vocalis~

yeah...vocalis muscle..
one of muscle of larynx
situated inside the vocal cord
responsible for low pitch sound and prominent in male

~they have good vocalis muscle~




p/s:nad..what muscle responsible for high pitch sound??hehehe


andai ku tahu~

Andai kutahu
Kapan tiba ajalku
Ku akan memohon
Tuhan jangan panjangkan umurku

Andai kutahu
Kapan tiba masaku
Ku akan memohon
Tuhan tolong ambil nyawaku

Aku takut
Akan semua dosa dosaku
Aku takut
Dosa yang terus membayangiku

Andai kutahu
MalaikatMu kan menjemputku
Izinkan aku
Mengucap kata tobat padaMu

Aku takut
Akan semua dosa dosaku
Aku takut
Dosa yang terus membayangiku

Ampuni aku
Dari segala dosa dosaku
Ampuni aku
Menangisku bertobat padaMu

Aku manusia
Yang takut neraka
Namun aku juga
Tak pantas di surga

Andai kutahu
Kapan tiba ajalku
Izinkan aku
Mengucap kata tobat padaMu

Aku takut
Akan semua dosa dosaku
Aku takut
Dosa yang terus membayangiku

Ampuni aku
Dari segala dosa dosaku
Ampuni aku
Menangisku bertobat padaMu

p/s:nad...aritu kau nyanyi camni...erk..sila perbetulkan ye..seram aku dengar...hehe